İSTANBUL / ÜMRANİYE - Fatih İlkokulu

Projelerimiz

Ara

2-A ve 2-B öğrencileri Albitek projesi kapsamında bilgi işlemsel düşünme becerilerini geliştirme çalışmalarına başladılar.

Problem çözme mantıksal sorgulama basamaklarından 'soyutlama' kavramını ele alan öğrencilerimiz aynı zamanda Atatürk ve Halide Edip Adıvar 'ı da daha yakından tanımış oldular.

Etkinlikte flikspress web2.0 aracında intro videolar oluşturup etkinliklerine dikkat çektiler.

NELER YAPILDI?

Atatürk,savaş yıllarında düşman askerin eline geçmemesi gereken mühimmatın yerini bit kartları kullanarak yazdığı mektup ile ile Halide Edip Adıva'a gönderir.Şifreyi soyutlama metoduyla kıran öğrenciler ,mühimmatın yerini bulur ve mühimmat kutusundan çıkan materyallerle mancınık yapar.

Haz

Fatih ilkokulu müdür yardımcılarından Barış Yücel'in öncülüğünde öğretmenlerimiz Büşra Yılmaz ve Selvihan Hekim yeni bir projeyle çocukları bilim ve teknolojiyle buluşturuyor.

Çocukların kendi hayatında karşılasabileceği problemlere farklı çözümler üretilebileceğini onlara fark ettirmek ,bunu yaparken de,bilim ve teknolojiden yararlanmalarını sağlamak ilk hedefleri.

Fikir üretme ,merak, araştırma, tasarlama ,ürün ortaya çıkarma ,duygu ve becelerini ön plana çıkarıp geliştirme ;bunları severek ilgi duyarak yapmalarına ortam oluşturarak eğitimi 21.yy hedeflerine yaklaştırma gayretindeler.

Takım halinde ve  işbirliği içinde ,iletişim kurarak gerektiğinde yardımlaşarak en önemlisi  çocukların bireysel gelişim hızlarını destekleyerek ilerliyorlar.

Farklı düşünmeyi , sorunun değil çözümün bir parçası olmayı  eğitim felsefesi edindinen öğretmenlerimiz ve çocuklarımız çalışmalarına başladı.

PROJE HEDEFLERİ

Bilim ve teknoloji kapsamında ,bilgi işlemsel düşünme ve mantıksal sorgulama basamaklarını,değerli düşünürlerimizle disiplinler arası olacak şekilde ele alacaklar . Bu projede çocuklar ,geçmiş büyüklerin fikirlerinden ilham alıp geleceğe yön verecek bilimsel çalışmalar yaparak okulumuzu 21.yy eğitim hedeflerine yaklaştırıp ,eğitim platformunu zengileştirmeyi hedeflemektedir.Öğretmenlerimize ve çocuklarımıza başarılar diliyoruz.