İSTANBUL / ÜMRANİYE - Fatih İlkokulu

Ümraniye E-Twinning Projeleri Yaygınlaştırma Sergisi

Okulumuz İngilizce Öğretmenlerinden Bilge Demirkan'ın yürüttüğü Joyful Reading adlı E-twinning projesi Ümraniye E-twinnin Projeleri Yaygınlaştırma Sergisinde yer almıştır.

Projemize Genel Bir Bakış

Projenin amacı

Erken çocukluk döneminde, çocukların İngilizce hikaye kitabı okumadıkları gözlemlenmiştir. Bizde;

* Dil becerilerini geliştirmek,

*Öğrenmelerinin kalıcı olmasını sağlamak,

* İngilizce Kitapları okuma alışkanlığı kazandırmak,

*Yabancı dile karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlayamak amacıyla böyle bir proje gerçekleştirmeyi hedefledik.

Her katılımcı rahatça ulaşabilsin diye kitaplarımızı dünya klasiklerinden seçtik.

Neler Yaptık?

Öncelikle yerli ve yabancı ortaklar edinip projemize başladık. Ortaklarımızla, çocuklarla webinarlar yapıp çalışma planı oluşturduk.

Her kitap sonunda çizim etkinlikleri müzik, drama, dans, gibi farklı aktiviteler yaparak kitap okumayı eğlence ile birleştirdik.

Her kitap sonunda interaktif quizler yaptık. Çocuklar Web2 araçlarını kullanaraki nternette verimli zaman geçirilebileceğini öğrendiler.

Çeşitli kelime etkinlikleri yaparak yabancı dil becerilerinin gelişmesine katkı sağladık. Çocuklar kitap okuma ile ilgili sloganlar ürettiler.

İşbirlikli çalışmalar yaparak projeye özgü ortaklaşa bir kitap yazdılar. En güzel tarafı da çocuklar İngilizce Hikaye kitabı okumayı sevdiler.

29-04-202229-04-202229-04-202229-04-202229-04-202229-04-202229-04-2022

Yayın: 29.04.2022 - Güncelleme: 29.04.2022 12:13 - Görüntülenme: 380