İSTANBUL / ÜMRANİYE - Fatih İlkokulu

Ara

Veli Akademileri projesi kapsaminda Dr Meltem Özkan velilerimize " Çocuk Sağlığıi ve Saglıklı Beslenme" konulu seminer vermistir. Velilerimizin yoğunn katılım gösterdiği seminerde çocuk sağlığı ve beslenme konularında velilerimiz bilgilendirilmiştir. Seminere katilimindan dolayi Dr Meltem Özkana çok teşekkur ediyoruz

Ara

Rehber ogretmenlerimiz tarafindan TBM Türkiye Bagimlilikla Mücadele programi kapsaminda tum ogrencilerimize Teknoloji Bagimliligi konulu seminer verilmistir.

Haz

2021-2022 Eğitim Öğretim yılının sonuna geldik.Yoğun bir öğretim yılı sonunda çocuklarımızın eğitiminde emeği geçen öğretmen, veli, kanticimiz, servisçilerimizm, çalışanlarımız, ve idari kadromuza ve diğer paydaşlarımıza okulumuz adına teşekkür ediyorum...

Haz

Selvihan Hekim ve Büşra Yılmaz başkanlığında e-twinning projesine katılım sağladılar. Ulusal ve Uluslararası Avrupa Katile ödülünü kazandılar. Öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve destek veren velilerimizi tebrik ederiz.

May

Okulumuz İngilizce öğretmenlerinden Bilge Demirkan Türkiyeden 9 Avrupadan 15 olmak üzere toplamda 26 öğretmenin katılımıyla "Spring in my country" adlı bir e-twinning projesi yürütmektedir.

Projenin amacı farklı ülkelerdeki bahar geleneklerini yakından tanımak, çocuklara çeşitli ülkelerin bahar güzelliklerini, bahar dokusunu tanıtmak,ilkbahar temasını, yürüttüğümüz öğrenme süreçlerine entegre edip etkinliklerimizi bu konu çerçevesinde zenginleştirmek, aktivitelerimizi öğrenciler için daha yaratıcı ve ilginç hale getirmek, faaliyetleri eğlenceli ve renkli bir şekilde uygulayıp derslerimizi güzelleştirmek ve geliştirmektir.

Ayrıca katılımcı ülkelerde ilkbahar mevsimine denk gelen önemli günleri tanımak, yabancı kültürler hakkında bilgi sahibi olmak da başlıca hedeflerimiz arasındadır.

Proje süresince çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmekte ve  ortak ürünler oluşturulmaktadır.

Proje kapsamında okulumuzda yürütülen çalışmalar : https://spring-in-my-country.mozellosite.com/fatih-primary-school-umraniye-istanbulturkey/

Proje esnasında ortaya çıkardığımız ortak ürünler: https://spring-in-my-country.mozellosite.com/finalcommon-works/

Projenin web sitesi: https://spring-in-my-country.mozellosite.com/home/

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı okulumuzda veli ve öğrencilerimizin katılımlarıyla birlikte neşe ve coşkuyla kutlandı.

May

Okulumuz Rehber Öğretmeni Gonca Seven'in sorumluluğunda 1 ay boyunca toplam 44 saat sürecek olan "Aile Okulu" kursumuz Okul Müdürümüz Eyüp Sarıca'nın katılımıyla bugün açıldı.

Toplam 24 velimizin katılım sağladığı kurs boyunca;

• Sosyal ve Duygusal Beceri Gelişimi
  • Aile içi İletişim Becerileri
  • Akran Zorbalığı
  • ÇAlışma ve Stres Yönetimi
  • Teknoloji Bağımlılığı ve Ahlak Gelişimi konularında bilgiler verilecektir.

Katılım sağlayan tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz İngilizce Öğretmenlerinden Bilge Demirkan'ın yürüttüğü Joyful Reading adlı E-twinning projesi Ümraniye E-twinnin Projeleri Yaygınlaştırma Sergisinde yer almıştır.

Projemize Genel Bir Bakış

Projenin amacı

Erken çocukluk döneminde, çocukların İngilizce hikaye kitabı okumadıkları gözlemlenmiştir. Bizde;

* Dil becerilerini geliştirmek,

*Öğrenmelerinin kalıcı olmasını sağlamak,

* İngilizce Kitapları okuma alışkanlığı kazandırmak,

*Yabancı dile karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlayamak amacıyla böyle bir proje gerçekleştirmeyi hedefledik.

Her katılımcı rahatça ulaşabilsin diye kitaplarımızı dünya klasiklerinden seçtik.

Neler Yaptık?

Öncelikle yerli ve yabancı ortaklar edinip projemize başladık. Ortaklarımızla, çocuklarla webinarlar yapıp çalışma planı oluşturduk.

Her kitap sonunda çizim etkinlikleri müzik, drama, dans, gibi farklı aktiviteler yaparak kitap okumayı eğlence ile birleştirdik.

Her kitap sonunda interaktif quizler yaptık. Çocuklar Web2 araçlarını kullanaraki nternette verimli zaman geçirilebileceğini öğrendiler.

Çeşitli kelime etkinlikleri yaparak yabancı dil becerilerinin gelişmesine katkı sağladık. Çocuklar kitap okuma ile ilgili sloganlar ürettiler.

İşbirlikli çalışmalar yaparak projeye özgü ortaklaşa bir kitap yazdılar. En güzel tarafı da çocuklar İngilizce Hikaye kitabı okumayı sevdiler.

Nis

Mrt

Bilgisayarlar hesaplama, grafik çizme ve fonksiyon çağırma gibi işlemleri

yaparken aslında yaptıkları asıl işlem "Veri İşleme"dir. Verileri görselleştirip

grafik çizerken, bir fotoğraf görüntülerken ya da İnternet ortamında bir web

sitesine bağlanmak istediğimizde tüm süreçler verilerin işlenmesi ve yönetimi

sayesinde başarılır.

Bilgisayarda , programlar ilerlemeye devam ettikçe, grafikleri farklı

biçimde kodlamaya ve yorumlamaya, yani görüntüleri işlemeye başladılar.

"Örüntü Tanıma" becerisi geliştirerek, parmak izi, yüz tanıma gibi

sistemlerin yanı sıra röntgen ve MR gibi sağlık taraması sonuçlarını

yorumlar hale geldiler. Büşra Yılmaz ve Selvihan Hekim önderliğinde yürütülen ALBİTEK (Ünlü Düşünürlerle) projesi sayesinde bilgisayar bilimindeki örüntüler ile günlük hayattaki örüntüleri bağdaştıran öğrencilerimiz, yine sundukları görsel şölen ile tüm çocukların ilgi odağı oldu.M üdür yardımcımız Barış Yücel  öğrencilerimizi ziyaret ederek tebriklerini iletti.

Mrt

Kütüphaneler Haftası dolayısıyla okulumuzda saat 14.00'da başlayan dersimizde tüm sınıflarımızda kitap okuma etkinliğini gerçekleştirdik.

Haz

Biz doğadan iziz projemizle 1-A ve 1-B sınıfı öğrencileri kendi bitkilerini kendileri ektiler, büyütüp meyve vermesine şahit oldular. Bitkilerden yola çıkarak insan olmanın meyve verebilmek olduğu sonucuna vardılar. O meyve ile topluma yararlı olup birçok insanı beslemek olduğuna karar verdiler. Büyümek meyve vermek demektir dediler.